Premii deosebite pentru cei mai talentati elevi romi din judetul Iasi. AsociatiaPartida Romilor Pro-Europa a premiat 50 de elevi de gimnaziu pentru rezultate spectaculoase in cadrul proiectului „Caravana culturală a romilor”.Tinerii au primit diplome pentru rezultate bune la scoala si talentul pe care il cultiva in mod constant. In cadrul evenimentului, o parte dintre elevi au sustinut cateva momente artistice.Zeci de tineri au fost premiati in cadrul unui eveniment  organizat deAsociatiaPartida Romilor Pro-Europa. La manifestare au venit si reprezentantii autoritatilor locale care si-au exprimat sustinerea pentru comunitatea romilor din Iasi.

Eduard Ferariu, Presedinte Partida Romilor „Pro-Europa” Iasi„Astazi a avut loc aici un eveniment cu si despre copii de etnie roma care exceleaza cu reazultate deosebite, scolare si extrascolare din proiectul „Caravana culturala a romilor”, campania „Romi pentru Romania” in care 50 de copii au fost premiati”.Daniel Juravle, Viceprimar Municipiul Iasi:„Este un eveniment foarte important pentru comunitatea ieseana, mai ales prin prisma a ceea ce inseamna integrarea etnicilor romi in comunitatea din Iasi. Un eveniment placut ochiului in primul rand si colorat in sensul bun, cu vorbe frumoase, cu o serie de copii cu rezultate foarte bune la invatatura”.

Tinerii s-au bucurat de spectacol, au cantat si au dansat.Pe langa premiile oferite pentru rezultatele deosebite la invatatura, elevii au fost premiati si pentru talentele deosebite.

Tirsu Mario Constantin, elev„Am fost premiat pentru performantele mele.Sunt sportiv, sunt elevul lui Mihai Constantin si ma bucur ca sunt sportiv. Recomand tuturor sa faca sport, mentine corpul sanatos, mentine o mentalitate foarte frumoasa si sportul este sanatate in primul rand”.

Educatia este prioritara pentru comunitatea romilor din Iasi.

Mihai Neacsu, Centrul Cultural al Romilor„Autoritatile scolare, centrale, judetene, locale ar trebui sa ia in calcul atunci cand au in structura scolara elevi de etnie roma. Sa introduca la decizia scolii cate ceva informatii despre cultura roma daca sunt elevi de etnie roma, repet”.

Oamenii isi doresc mai mult sprijin din partea oficialitatilor si spera ca in viitor colaborarea cu acestia sa fie una eficienta.