Cel mai mare festival din țară este în centrul unui nou scandal! Un caz de viol la Untold a ieșit la lumină abia acum! Poliția confirmă că a fost deschis un dosar penal, iar organizatorii ar fi încercat să mușamalizeze totul. Reprezentanții festivalului au știut de viol, dar nu au făcut nimic pentru că victima nu a depus plângere. 

Violul a avut loc în penultima seară de festival, pe 5 august. Poliția nu a oferit mai multe detalii despre fapta comisă, locul sau în ce împrejurări s-a produs, însă, presa locală susține că violul ar fi avut loc în spatele scenei, în zona băilor. Victima a fost o fată, cetățean străin, care ar fi reclamat și o agresiune fizică.

Contactat de presă, Edy Chereji, reprezentantul Untold, a transmis că în timpul festivalului au fost informați de polițiști despre viol și că victima a refuzat să depună plângere. Întrebați ce măsuri concrete iau organizatorii pentru a preveni agresiunile, aceștia au transmis că au fost mii de lucrători MAI la festival.

Festivalul din Cluj-Napoca a mai fost în centrul atenției după ce melodiile cântate pe scenă de Gheboasă au stârnit revoltă.

De asemenea, în timpul ediției de anul acesta, un bărbat de 33 de ani a fost reţinut de DIICOT, după ce a fost prins în timp ce vindea drogurile ecstasy şi cristal la festival.