Un bărbat din Râmnicu Sărat a intrat intenționat cu mașina într-un grup de oameni, în timpul unui scandal

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, s-a urcat la volanul mașinii sale și a intrat, marți seară, 23 mai, într-un grup de patru oameni pe strada Focşani din municipiul Râmnicu Sărat, în timpul unui scandal. Patru persoane, inclusiv un copil de 14 ani, au fost internate la spital, în urma incidentului, potrivit site-ului local Reporter Buzoian.
Conflictul a început în urma unei petreceri la care au participat membrii a două familii, unde s-a consumat alcool, potrivit aceleași surse. La un moment dat, câțiva invitați au început să-l lovească pe tatăl bărbatului. Tânărul s-a urcat la volan și a intrat cu mașina în grupul de persoane. Martorii au sunat la 112, iar numeroase echipaje de ambulanță și SMURD. Patru oameni au fost răniți, dintre care unul a fost chiar tatăl tănărului, dar și un copil. „După sesizare, la faţa locului sa deplasat o echipă complexă care a stabilit că la conflict au participat cinci persoane cu vârste între 14 şi 60 de ani. În timpul altercaţiei patru persoane au fost acroşate de un autoturism”, potrivit unui comunicat al IPJ Buzău, citat de Agerpres.
Victimele au fost preluate de Ambulanţă şi transportate la spitalul Râmnicu Sărat pentru îngrijiri medicale. Între răniți, se numără și un copil de 14 ani, care a suferit o fractură la nivelul braţului drept şi un traumatism cranio-cerebral minor, a declarat Alexandru Boteanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, pentru Agerpres. Potrivit medicilor, trei victime au fost transferate ulterior către Spitalul Judeţean Buzău, în stare „destul de gravă, dar fără să le fie periclitată viaţa”, iar cealaltă este tratată în cadrul Spitalului Râmnicu Sărat, în stare stabilă.
Șoferul de 29 de ani a fost reținut pentru 24 de ore pentru tulburarea liniştii publice. Dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău pentru comiterea infracţiunii de omor.