În Brăila, hoții au lăsat fără comunicații spitalul județean! În cursul nopții trecute, un operator de telefonie și servicii prin cablu a constatat că sunt reclamate mai multe deranjamente și tehnicienii au aflat și cauza!

Un cablu din cupru întins prin subteran a fost furat, iar centrala telefonică a spitalului nu a mai putut fi folosită. Polițiștii îi caută pe hoți și au un prim indiciu: un furt similar, din ianuarie.

Angajații spitalului au constatat mai întâi că au rămas fără internet și cablu TV. Apoi, când au vrut să comunice prin rețeaua de telefonie fixă, au descoperit că și centrala telefonică a unității medicale a fost redusă la tăcere.

Situația a fost salvată de telefonia mobilă, iar urgențele au putut fi înregistrate printr-un program de intranet.

Și în luna ianuarie, cele cinci corpuri ale spitalului au mai rămas fără servicii prin cablu, când doi bărbați de 23 și 50 de ani au fost prinși și plasați în arest la domiciliu. Anchetatorii nu știu, deocamdată, dacă sunt aceiași autori, dar metoda de operare este identică. Angajații operatorului încearcă să stabilească acum cât de mare este paguba și cât cablu trebuie să înlocuiască.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt calificat. În afară de spital, zeci de beneficiari din zona de sud a orașului Brăila au rămas, temporar, fără servicii prin cablu.