Un tânăr a ales să se sinucidă, marți de dimineață, într-o zonă aglomerată a orașului Râmnicu Vâlcea. El pierduse 3.000 de lei la păcănele, iar apoi și-a dat foc. El a murit arzând de viu.
Scene îngrozitoare în Râmnicu Vâlcea, în această dimineață. Un tânăr de doar 19 ani și-a dat foc într-o zonă aglomerată a orașului, între liceu și o sală de jocuri.

Din nefericire, el a murit ars de viu, sub privirile nepăsătoare ale trecătorilor. 

Alexandru ar fi recurs la gestul extrem după ce ar fi pierdut suma de 3.000 de lei la păcănele. 

Nimeni nu i-a sărit în ajutor băiatului. La ora 08:52 el privea abătut aglomerația din fața lui și se pregătea să se sinucidă, iar la două minute distanță, la ora 08:54, un martor a sunat la 112.

Alexandru a ars de viu sub ochii trecătorilor 

Mama lui Alexandru este dărâmată de actul extrem comis de fiul ei, după ce ar fi pierdut 3.000 de lei la păcănele.

„Ce s-a întâmplat cu el de când a plecat de acasă în dimineaţa asta nu ştiu. N-a mai răspuns la telefon, nu nimic… A zis: <<Mami, plec, mă întâlnesc cu nişte băieţi. După aia, mă duc>>, că a vorbit la un restaurant pentru un post, dar nu ştiu care restaurant”, a spus mama tânărului, îndurerată, pentru observatornews.ro

Alexandru s-a sinucis în proximitatea liceului unde a fost elev, în fața unei case de pariuri. El ar fi pierdut 3.000 de lei la jocurile de noroc. 

„Un copil care te îmbrăţişa şi te pupa şi pe mâini şi pe cap, ca să aveţi idee ce fel de copil era. Nu juca, domnule, la jocuri! Singurul viciu pe care-l avea era că fuma. În rest nu avea niciun viciu”, a mai adăugat mama tânărului.

Nimeni nu l-a ajutat pe Alexandru 

Reacția trecătorilor a fost una inexistentă, la propriu, deoarece, chiar dacă au văzut flăcările și fumul degajat în urma actului extrem, nimeni nu s-a dus la tânăr să vadă ce se întâmplă. 

Radu Leca, psiholog: „ Un copil a avut nevoie de ajutor şi nimeni nu s-a implicat. Oamenii nu intervin din comoditate, din frică. În schimb, scoatem telefonul mobil şi filmăm să putem strânge like-uri”, a spus psihologul Radu Leca, pentru sursa citată anterior.