O asociere de firme are termen 5 luni pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent proiectului de supralărgire a bld. C.A. Rosetti, investiție necesară pentru a asigura un acces mai facil către viitorul Spital Regional de Urgență (SRU) care va fi construit în Moara de Vânt.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat contractul cu asocierea Simpa Consult (Iași) – Routte Construct (Bacău). Asocierea va încasa aproape 700.000 lei (fără TVA) pentru realizarea documentației tehnice.DN 24 va fi supralărgit pe o porțiune de peste 6 km, iar în prima parte, în dreptul SRU, va fi amenajată o intersecție ce va conecta zona spitalului cu drumul național, iar o altă intersecție va fi reamenajată la capătul celor 6 km, în dreptul actualei intersecții cu DN 24C și DJ 248B (intersecția de la Vânători, Popricani).

„Ca urmare a construirii spitalului regional, apare necesitatea conexiunii acestuia cu rețeaua de drumuri național respectiv cu DN 24 (bld. C.A. Rosetti), în vederea accesului rutier din toate județele din Moldova. Sectorul din DN 24 Iași – Sculeni asigură legătura rutieră a județelor Bacău, Neamț și Iași cu Republica Moldova, prin intermediul vămii Sculeni. De altfel, sectorul de drum preia tot traficul internațional al vămii, trafic care, din mun. Iași, se dispersează spre toate județețe țării”, este descrierea CNAIR pentru DN 24, pe sectorul care se suprapune cu bld. C.A. Rosetti.