Cea de-a șaptea ediție a competiției Semimaraton Iași va avea loc în duminica de Sfântul Gheorghe, in fata Palatului Culturii. Evenimentul are ca scop principal crearea unui nou centru pentru copiii din medii rurale, sprijinirea copiilor fără posibilități financiare care vor să mergă la școală și oferirea burselor de studiu pentru elevii din mediu rural, cu un coeficient de inteligență superior.

Iesenii sunt așteptați să participe la cel mai mare eveniment de mișcare în aer liber din nord-estul țării. Fiecare kilometru alergat de ieșeni reprezintă încă o zi de școală pentru un copil vulnerabil. Peste 100.000 euro au fost donati anii precedenti pentru educatia acestora. Organizatorii Semimaraton Iași sunt Rotary Club Iași Copou, Organizatia Salvați Copiii Iași și Primăria Municipiului Iași.

Ioana Atasiei, Președintele Organizației „Salvați Copiii”

Organizarea acestui eveniment durează aproape tot anul, de cel puțin 7 luni de muncă intensă, de contactare de donatori, sponsori, de organizare. Este cel mai mare eveniment din Moldova ca și eveiment caritabil și de atletism, astfel încât forțele umane care sunt implicate în această activitate sunt foarte importante. „

Evenimentul Semimaraton Iași s-a dezvoltat și a devenit mult mai vizibil în comunitate.

Vlad Diaconescu, Președinte Rotary Club Iași Copou

„Încercăm să ridicăm nivelul de organizare a acestui eveniment prin prisma vizibilității lui și nivelului de performanță pe care o putem înregistra în acest eveniment.”

Instituții guvernamentale și nonguvernamentale contribuie împreună cu resurse financiare și umane pentru ca Iașiul să beneficieze de un eveniment exemplar.

Mihai Chirica, Primar Municipiul Iași

„Este o mare onoare pentru noi să fim parteneri. Nu este prima dată cand am început sau cand ne-am implicat într-un eveniment de acest fel, dar de fiecare dată ne creează aceeași emoție. Este un eveniment care nu este ușor de organizat și nu mă refer neapărat la noi, mă refer la dumneavoastră care trebuie să adunați foarte multă energie pentru a putea să-l duceți la bun sfarșit.”

Anul trecut, peste 2000 de ieșeni s-au alăturat competiției și au fost stranși 45.700 de euro din donații.