O dubiță căutată de autorităţile olandeze a fost descoperit de polițiștii de frontieră ieșeni la un bărbat din Cluj, în urma unui control.

„În data de 28 martie a.c., în jurul orei 01.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un clujean, în vârstă de 38 de ani, conducând un autovehicul, înmatriculat în România. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Olanda la data de 10 martie a.c.”, informează, marți, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că în anul 2019 a achiziţionat autovehiculul plătind suma de 3.700 de euro şi nu știa că mijlocul de transport este implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar mijlocul de transport, în valoare de 35.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.