Profesorul universitar Dan Pacurariu, condamnat in iunie 2018 la 18 ani de inchisoare pentru ca si-a ucis amanta, in 1998, a murit in penitenciar in anul 2021. Informatia nu a fost data publicitatii de autoritati, desi cazul crimei lui Pacurariu a fost in atentia opiniei publice timp de luni de zile in timpul anului 2018.

Pacurariu a murit in Penitenciarul Giurgiu, in urma unui accident vascular cerebral (AVC), cu putin timp inainte de a implini 58 de ani.

Pacurariu a fost inmormantat in cimitirul Straulesti, a declarat pentru aktual24.ro unul dintre cei care au participat la inmormantare, scriitorul Toma Roman Jr.

„Am fost cinci oameni la inmormantare, cu tot cu preot. Eu, o prietena apropiata a lui Dan, si cunostinte din copilarie ale lui Dan”, a mentionat Toman Roman.

Dan Pacurariu era profesor la Universitatea Hyperion din Bucuresti. El a avut o relatie cu una dintre studentele sale, Mihaela Fulga, absolventa in anul 1996 a Facultatii de Filologie, sectia limba chineza. Dupa absolvire, femeia a lucrat doi ani la un liceu din Bucuresti, dupa care, in anul 1998, a primit o oferta sa predea in China, conform aktual24.

Extrem de gelos, profesorul Dan Pacurariu nu a fost de acord cu plecarea Mihaelei, intre cei doi avand loc certuri violente. Anchetatorii sustin ca, in noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, profesorul a mers la locuinta iubitei sale, in varsta de 30 de ani, pentru a o convinge sa nu plece. Nu a reusit, asa ca a decis sa o ucida, lovind-o in cap cu un corp dur, fapt ce i-a cauzat moartea. Cadavrul fetei a fost descoperit peste doua zile in stare de putrefactie.

Procurorii mai sustin ca agresiunea a avut loc in contextul degradarii relatiei dintre Pacurariu si Mihaela Fulga, ca urmare a manifestarilor excesive de gelozie ale profesorului, acesta fiind extrem de posesiv. Astfel, Dan Pacurariu o urmarea pe femeie la locul de munca, pe strada, o astepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna in mod frecvent cu scopul de a verifica unde este si la ce ora ajunge acasa.