Un tânăr în vârstă de 24 ani, din localitatea Săuceşti, a fost reţinut după ce a furat o autoutilitară de curierat.

Tânărul a condus vehicului fără a avea permis de conducere, fiind și sub influenţa alcoolului. Poliția a descoperit că din interiorul mașinii au fost sustrase bunuri şi bani.

Șoferița angajată șa firma de curierat a lăsat autoutilitara parcată, cu motorul pornit, pe o stradă din municipiul Bacău, timp în care s-a dus să livreze un colet.

Pe perioada cât aceasta ar fi livrat coletul, autoutilitara ar fi fost sustrasă de către tânărul în vârstă de 24 ani, fiind staţionată de acesta pe digul din apropierea parcului Gherăieşti, din municipiul Bacău. Totodată, bănuitul ar fi sustras din interiorul autoutilitarei o sumă de bani şi mai multe carduri bancare aparţinând păgubitei, precum şi alte bunuri din coletele aflate în autoutilitară, o parte din bunuri fiind identificate în apropierea locului faptei, unde ar fi fost ascunse de tânăr. De asemenea, s-a stabilit faptul că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,53 mg/l alcool în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice la spital”, a declarat Cătălina Păduraru.

În urma extinderii investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că tânărul este autorul unui alt furt dintr-un autovehicul.

Fapta s-a petrecut pe 30 ianuarie, atunci când suspectul a furat mai multe bunuri dintr-o maşină lăsată parcată şi descuiată, cu cheile în interior.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore şi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.