Magazia Direcţiei de Asistenţă Socială din Tecuci a fost vizată de hoți, care au poftit la fasole! Incidentul se întâmplă în contextul în care, în ultima vreme, instituţiile publice din Galaţi au fost jefuite una după alta. Este vorba despre Consiliul Județean, societatea de distribuire a apei potabile, dar şi Casa de Asigurări de Sănătate.

Toate au intrat, rând pe rând, în vizorul hoţilor care sunt în continuare de negăsit.

La fel ca în cazul jafului care a avut loc la Casa de Asigurări de Sănătate din Galaţi, hoţii au intrat prin spatele clădirii, acolo unde nu erau amplasate camere de supraveghere.

Când am venit la serviciu era geamul la cantina de ajutor social deschis. Am constatat că lipseşte o cantitate de fasole. 81 de kilograme. Era ambalată în saci de 5 kilograme şi de 10 kilograme, spune Manole Mariana, directoare Direcției de Asistență Socială Tecuci, potrivit observatornews.ro.
În sediul instituţiei funcționează și cantina socială. Iar în magazie mai erau și alte alimente de care, însă, hoţii nu s-au atins. S-au întors totuşi după câteva zile, cu forţe proaspete.

Direcţia de asistenţă socială este a patra instituție publică jefuită în Galați în ultimele 3 luni. Primul jaf a avut loc în noiembrie, anul trecut, la societatea de furnizare a apei, apoi a urmat consiliul județean, iar săptămâna trecută casa de asigurări de sănătate.

„A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de furt, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă această faptă”, spune și Ciprian Stoica, IPJ Galați.