La data de 26 ianuarie 2023, în jurul orei 01:40, polițiștii Secţiei nr. 6 Poliţie Iași au observat un autoturism care se deplasa pe o stradă din mun. Iași, fără a avea în funcţiune luminile de întâlnire.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, iar la volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani din orașul Podu Iloaiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul figurează cu permisul anulat.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permisul de conducere anulat” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

În urma probatoriului administrat, la data de 01.02.2023, față de acesta a fost emis mandat de aducere, ulterior fiind depistat și condus la sediul Secției nr. 6 Poliție Iași. Bărbatul a fost reținut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași, urmând ca la data de 03.02.2023 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.