În data de 05 ianuarie a.c., in jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti – I.T.P.F. Iaşi au oprit, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Vlădiceni, un autoturism, condus de un cetățean român, în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza județului Iași.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.