Trei români care trăiesc într-un orășel din regiunea Lombardia, Italia, au șocat comunitatea după ce doi dintre ei au lovit cu picioarele și au pălmuit un tânăr cu dizabilități, în timp ce al treilea a filmat întreg momentul, imaginile fiind postate apoi pe rețelele sociale.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, în centrul orașului Vigevano, din regiunea Lombardia, iar acum cazul a fost preluat de polițiști.

Victima, în vârstă de 25 de ani, a sesizat autoritățile la aproape o săptămână de la bătaie, care a avut loc vinerea trecută seara târziu în gara Merula, în centrul orașului, nu departe de piazza Ducale. Cu siguranță au fost cel puțin trei atacatori: cei doi „bătăușii” și un al treilea care a filmat toată scena fără să intervină în vreun fel. 

Între timp, oamenii legii i-au identificat pe agresori, aceștia fiind români în vârstă de aproape 20 de ani.

Imaginile postate pe rețelele sociale au stârnit indignare printre internauți și, totodată, au apărut alte detalii. Mai exact, se pare că atacatorii și victima se cunoșteau deja și a mai existat cel puțin un conflict similar anterior. Acesta este motivul pentru care tânărul de 25 de ani avea la el spray cu piper în pungă.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale au stârnit numeroase reacții în comunitate, exitând mulți oameni care au încercat să-l contacteze pe tânărul agresat. Unii cetățeni i-au oferit bani pentru a-și repara bicicleta. Alții, avocați, s-au oferit să-I ofere asistență juridică.