Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați recent de către o femeie din orașul Vicovu de Sus, cu privire la faptul că, a fost înșelată de către o persoană necunoscută utilizatoare a unei rețele de socializare, care, pretinzând că este general în războiul din Orientul Mijlociu, are nevoie de o sumă importantă de bani pentru a ajunge în România, urmând ulterior să-i restituie suma de bani.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, din luna iunie a anului 2022 până în prezent, femeie a luat legătura prin intermediul rețelei de socializare cu o persoană necunoscută care i-ar fi relatat persoanei vătămate că este general de război fiind în misiune de război și are nevoie urgentă de bani întrucât nu vrea să moară acolo, dorind să vină în România.

Persoana vătămată a acceptat să o ajute pe persoana necunoscută, din milă, de bună voie efectuând mai multe tranzacții de transfer numerar de la diferite sucursale din municipiul Rădăuți, județul Suceava către diverse conturi bancare pe care persoana necunoscută i le-a oferit.

În cele din urmă persoana vătămată i-a transferat persoanei necunoscute suma totală de 22.760 de Euro.

În urmă cu câteva zile, persoana vătămată a relatat cele întâmplate membrilor familiei sale, ocazie cu care aceasta și-a dat seama că a fost indusă în eroare. Suma de bani pe care persoana vătămată i-a virat în diferite conturi erau bani primiți de la copiii săi.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „înșelăciune.