O femeie în vârstă de 44 de ani din judeţul Neamţ a fost arestată preventiv pentru 30 de zile şi riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru crimă.

Procurorii o acuză că a lovit un consătean cu cuţitul, apoi l-a abandonat în agonie fără să cheme salvatorii.

Trupul a fost descoperit a doua zi de fiica bărbatului. Ea a sunat la 112, însă pentru tatăl ei era deja prea târziu.

Bărbatul ucis avea 62 de ani şi, de câţiva ani, de când divorţase, se retrăsese în comuna Bîra, la casa părintească.

Nu avea o viaţă uşoară, însă nu deranja pe nimeni. Fiica lui l-a vizitat de dimineaţă să verifice de ce tatăl ei nu mai răspundea la telefon. Când a intrat în casă a găsit o scenă teribilă. Trupul bărbatului era prăbuşit la podea plin de sânge. A ieşit în curte şi a cerut ajutorul unui vecin.

Anchetatorii au descoperit că victima şi prietena lui au băut câteva pahare înainte, iar apoi după o ceartă femeia l-a lovit cu un cuţit de mai multe ori.

Marius Ianuş, procuror criminalist: „Aceasta aflându-se la domiciliul victimei a înjunghiat-o de mai multe ori pe fondul consumului de alcool cu un cuţit de bucătărie, cauzându-i o singură leziune importantă, dar care a condus la decesul victimei”.

Femeia acuzată acum de crimă nu duce o viaţă organizată, iar gura lumii spune că obişnuia să viziteze bărbaţii singuri. Nimeni nu se aştepta însă că aceasta să fie capabilă de crimă.

În faţa anchetatorilor femeia a susţinut că ea a fost cea atacată şi că doar s-a apărat. Nu a putut justifica însă de ce a abandonat victima fără să ceară ajutor.

Marius Ianuş procuror criminalist: „A afirmat în cursul cercetărilor că l-a lovit într-adevăr cu cuţitul pe inculpat o singură dată, în zona abdominală, fără însă a avea impresia că ar crea o leziune serioasă victimei. (…..) Cel mai reprobabil, în opinia mea, este că a lăsat victima fără niciun fel de ajutor în casa acesteia”.

Anchetatorii spun că au suficiente probe să o acuze de crimă, iar un judecător a hotărât ca suspecta să fie arestată preventiv pentru 30 de zile.