În urma imaginilor apărute în spațiul public, referitoare la încătușarea unui bărbat, pe strada Gârlei, din Pitești, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În după-amiaza zilei de 04 decembrie a.c., un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, care se afla în patrulare pe strada Plopilor, a observat un autoturism ce se deplasa haotic și care a lovit un autoturism parcat, motiv pentru care a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului autoturismului.
Acesta nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea către b-dul Nicolae Bălcescu, ulterior pe strada Gârlei, unde a lovit un alt autoturism, ce se afla în mers, fără a provoca victime.
Cu toate acestea, bărbatul nu a oprit, fiind blocat de polițiști, după câteva sute de metri.

Întrucât bărbatul era agitat, a fost încătușat și condus la sediul poliției, pentru audieri.

Conducătorul auto, de 40 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, va fi întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, urmând ca, în funcție de probatoriul administrat, să se ia măsurile legale în consecință.

Sursa imagini : Epitești.ro