Un accident mai puțin obișnuit a avut loc, zilele trecute, în Vaslui, pe strada Slt. Ioanesei Adrian, în zona intersecției cu strada Andrei Mureșanu, acolo unde un șofer a dat cu mașina peste un palet de materiale de construcții depozitat pe trotuarul părții carosabile. După producerea incidentului, conducătorul auto s-a pus la somn în mașină, însă a fost trezit de polițiștii de la Rutieră, care l-au pus să sufle în fiolă.

Echipajul de poliție rutieră, deplasat în temeiul sesizării, a identificat autoturismul indicat și persoana aflată la volanul acestuia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Poienești, care locuiește fără forme în municipiul Vaslui. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, conducătorul auto dormea în momentul depistării. „Autoturismul, înmatriculat în județul Vaslui, staționa pe partea carosabilă, cu motorul pornit și acroșase un palet cu materiale de construcții, depozitat pe trotuarul părții carosabile. Întrucât conducătorul autoturismului dormea în momentul depistării și emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Marți, 29 noiembrie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat reprezentantul IPJ Vaslui.