Doi poliţişti au fost răniţi, miercuri, 21 septembrie, fiind transportaţi la spital, după ce autospeciala cu care mergeau în misiune s-a ciocnit cu un autoturism, în zona localităţii ieşene Târgu Frumos.

În imagini se vede că mașina a fost grav avariată. Polițiștii atrag atenția că autospeciala Logan nu oferă prea mare siguranță oamenilor legii.

„Deși am tras nenumărate semnale de alarma cu privire la faptul că autovehiculele achiziționate de M.A.I. și armele subordonate nu pot fi denumite autospeciale doar pentru ca au girofar și inscripție, nimeni nu ne-a auzit. Astăzi, colegii noștri culeg roadele nepăsării, lipsei de viziune și profesionalism.

Cu doar 2/5 stele obținute de Logan la testul Euroncap, polițiștii nu pot fi în siguranță atunci când executa misiunile cu astfel de mijloace de mobilitate.

Am solicitat autospeciale în adevăratul sens al cuvântului, cu caroserie ranforsată, cu bullbar și alte condiții minime care sa ofere protecție șoferului și pasagerului. Am solicitat ca aceste autospeciale sa vina gata echipate cu tot necesarul pentru misiuni de la echipamente de radiocomunicații, la tehnica speciala în funcție de structura beneficiara.

Ieri, la Iași, un autovehicul de poliție cu doi polițiști ce se deplasau la o intervenție, au fost acroșați de un alt autoturism. În urma impactului, mașină de poliție s-a răsturnat.

Cei doi polițiști sunt în spital, sub observația medicilor, după ce au suferit multiple traumatisme în urma coliziunii. Șoferul masinii de poliție se află la Terapie Intensivă, suferind o fractură de bazin cu hematoame cu sângerare activă. Pasagerul din dreapta are mai multe contuzii și va suferi investigații la nivelul craniului”, au transmis reprezentanții Sidepol.