În plină criză energetică şi pe fondul puseului inflaţionist pe care îl traversăm, politicienii ne sfătuiesc să stingem becul şi să reducem consumul de gaze, dar îşi măresc propriile salarii. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că sunt constrânși din toate punctele de vedere, în timp ce politicienii aspiră la salarii ca în străinătate.

Ieșenii sunt indignați de noile creșteri salariale ale demnitarilor, în timp ce ei sunt constrânși de criza puternică care traversează țara.

„Sunt niște hoți și bandiți și noi stăm și murim de foame. Eu am muncit 35 de ani și am o pensie de 12 milioane. Asta este.

R: Vi se pare normal?

I: Păi cum să fie normal, dacă sunt hoți noi ce putem să facem?”

I; Și celălalt, Guran, nu mai știu… de la PNL. El vrea să fie și bogat și cinstit. Eu nu înțeleg bogăția asta cinstit cum se face. Că si eu am muncit cinstit și nu sunt bogată”, a spus o ieșeancă.

„Nu am o părere bună, nu-i normal. Sunt atâția oameni care trăiesc la limita subexistenței sau cu salariu minim și tot le promite. Ei cu promisiunile, dumnealor cu salarii mărite și încă destul de multișor”, a explicat un ieșean.

„Pentru dânși sunt bani, pentru noi, nu. Noi pensionarii. Eu trăiesc cu o mie de lei, spuneți-mi cum să mă descurc”, a precizat un ieșean.

„Ar trebui să aibă salariul minim pe economie. Toți parlamentarii. Să vadă cum se trăiește cu salariul minim pe economie”, a precizat un alt ieșean.

„Deci, ne-am întristat pe loc. Sincer vă spun, surpriza surprizelor. Pentru noi, ceilalți mărunții nu este nicio mișcare, nu se face nimic, nici nu se vrea. Sunt convinsă”, a spus o altă ieșeancă.

În prezent, salariile demnitarilor sunt înghețate la nivelul anului 2019, după ce Guvernul a luat această decizie în pandemie. UDMR a introdus o actualizare a indemnizațiilor demnitarilor cu salariul minim din 2021, majorat și el între timp.