Flavius Gabriel Proca (29 de ani) e unul dintre cei mai tupeiști spărgători din zona Moldovei. Metoda de operare e banală. Forțează geamurile locuințelor luate în vizor, pătrunde înăuntru fără a-i păsa dacă e cineva acasă, înșfacă la repezeală tot ce-i pică în mână, apoi se face nevăzut.
Procedează așa de când a luat-o pe calea fărădelegilor. Are deja aproape trei ani de pușcărie, dar statul după gratii nu l-a dezbărat de nărav.
Cu câteva luni în urmă, a închiriat un apartament într-un bloc din cartierul sucevean Zamca. Aparent, mișcare norocoasă. Vecinii de dedesubt tocmai făceau nunta.
Flavius a acționat a doua zi după petrecere. A intrat pe geamul rabatabil de la bucătărie și, în timp ce mirii dormeau duși, a răscolit nestingherit prin toată casa. Așa a găsit darul de nuntă. 17.800 euro. A luat banii și a părăsit orașul. S-a dus să se relaxeze și să petreacă tocmai la Băile Felix.
În drum, a mai făcut o escală în Iași, unde a dat atacul într-un apartament din municipiul Iași . De aici i s-a tras. Fiul celor doi soți l-a surprins în fapt și i-a reținut semnalmentele. Flavius a reușit să fugă. Alertați, polițiștii i-au dat rapid de urmă și i-au pus cătușele.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 18 iulie a.c., acesta ar fi pătruns într-un apartament din municipiul Iași, cu intenția de a sustrage bunuri, însă ar fi fost surprins de fiul persoanei vătămate și ar fi părăsit locuința.
La data de 24 august a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost depistat de polițiști, pe raza județului Suceava și a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași, pentru 24 de ore.
La data de 25 august a.c., bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile
„, au transmis reprezentantii IPJ Iasi.