Un bărbat din Iaşi este acuzat de către procurorii de la Tribunalul Iaşi că şi-ar fi bătut soţia în mod repetat, până când aceasta a murit, motivul fiind că femeia nu a câştigat suficienţi bani din videochat. Femeia a fost agresată timp de 6 ani de către suspect, ajungând să aibă multiple leziuni care, în cele din urmă, au dus la deces. Chiar dacă în ultimii patru ani, agresiunile soțului s-au ținut lanț, femeia nu a depus nicio plângere la poliție pe numele bărbatului violent. O singura dată, în 2019, ea a cerut ajutor și a fost cazată într-un centru de violență domestică, pe raza municipiului Iași, însă a renunțat la protecție și s-a întors la el.

Reporter: „Bărbatul își lovea soția, pe Alina?”.

Mirel Alexandru, unchiul copilului: „Da, da”.

Reporter: „De ce o bătea?”.

Mirel Alexandru, unchiul copilului: „Că nu avea bani”.

Reporter: „Nu făcea bani din activitatea ei?”.

Mirel Alexandru, unchiul copilului: „Da și nu avea bani pentru aparate”.

Reporter: „Bărbatul își lovea vreodată soția de față cu cel mic?”.

Mirel Alexandru, unchiul copilului: „Da! De multe ori”.

Reporter: „Deci era si el martor la agresiune”.

Mirel Alexandru, unchiul copilului: „Da!”.

Reporter: „Avea serviciu?”.

Mirel Alexandru, unchiul copilului: „Nu. Ea făcea banii”.

Copilul cuplului a asistat la orori

Vecinii spun că certurile erau nelipsite din casa lor, iar martor la agresiunile bărbatului era, de multe ori, și copilul.

Vecină: „Înainte de a o o duce la spital, m-a chemat și i-am dus niște pampersi, că era la pat. Am schimbat-o, am spălat-o. Nu spunea de frică, niciodată. Indiferent cât de bătută era, nu a spus la nimeni nimic”.

Reporter: „Cum arăta?”.

Vecină: „Ca o legumă! Nici nu putea să vorbească, era în pat. Nici nu vorbea, nici nu mânca, cerea țigări, atât, nu putea nici să țină țigara în mână. Era legumă, în ultimul timp”.

Chiar daca a ajuns la spital, starea femeii era atat de grava încat nu a mai putut fi salvata.

După moartea ei, procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Iași au deschis o anchetă și în scurt timp au emis un mandat de arestare pe numele soțului. Bărbatul fugise însă din țară în luna mai, în Italia, împreună cu fiul lui de 9 ani.

Reporter: „De ce credeți că a fugit din țară?”.

Vecină: „De frică, de panică, frustrări, mustrări de conștiință”.

Vecin: „Foarte grav, nu grav! A fugit cu un copil! E foarte grav, nu e grav”.

Rudele bărbatului spun că acesta era periculos, fără loc de muncă

Procurorii îl acuză de omor și riscă să stea peste 20 de ani după gratii.

Luiza Iuriciuc, prim-procuror Parchetul de pe Lângș Tribunalul Iași: „În perioada 2016-2022, inculpatul a exercitat în mod repetat acte de violență fizică față de soția sa, ce au condus, în timp, la alterarea constantă a sănătății și, în final, au condus la decesul și la moartea violentă a victimei, în ziua de 7 martie 2022”.

Când va fi prins, bărbatul va fi dus direct în arest.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: „Poliția ne-a anunțat că, în măsura în care va fi identificat și adus în România, vom lua legătura și copilul va fi evaluat și eventual va merge într-o măsură de protecție socială, dacă este cazul”.

Rudele bărbatului dat în consemn la frontieră spun că era un individ periculos, fără loc de muncă și un împătimit al jocurilor de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here