Apelurile repetate ale oficialilor ApaVital, compania de apă din Iași, referitoare la consumul raţional de apă, mai ales pe timp de secetă, au fost ignorate de unii consumatori.

Este și cazul unui ieşean din satul Chichirea (comuna Tomeşti), care are de achitat peste 3.100 de lei pentru apa consumată. Fiind vorba de o sumă importantă, ieşeanul a cerut să fie scutit de plata canalizării motivând că a folosit apa pentru udatul gazonului.

Din cauza căldurilor excesive din ultimul timp și a lipsei apei, udarea se face acum doar o dată pe săptămână, dimineața, la ora 5.00, cu cantitate minimă de apă. În aceste condiții, dacă se poate, vă rog să-mi aprobați scutirea de plată a canalizării, pentru cei 273,6 metri cubi”, se arată în cererea acestuia către ApaVital.

Oficialii companiei spun nu este un caz singular.

Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, utilizatorii au obligația de a asigura folosirea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua publică și de a utiliza apa numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciului. Concret, apa de la robinet nu este furnizată pentru irigarea plantelor și a gazonului”, spun reprezentanţii ApaVital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here