Fostul viceprimar al Iașului, Radu Botez, a fost numit director interimar la una dintre societățile Primăriei. Este vorba despre Ecopiața, companie care administrează piețele agroalimentare.

Sunt 3 luni în care vom face o analiză în profunzime a societății. Îmi asum rol doar pentru această perioadă, nu voi participa la concursul care va fi organizat pentru un nou director. În maximum o lună voi avea rezultatele acestei analize, vom vedea în ce măsură se poate auto-susține Ecopiața. Unul dintre scenarii vizează inclusiv transformarea societății într-o direcție la nivelul Primăriei”, a spus Radu Botez.

Menționăm că timp de peste 10 ani, societatea a fost condusă de Cristi Stărică. În ultimii ani însă, acesta a fost criticat dur pentru starea dezastruoasă a piețelor. În schimb, Stărică a încasat lunar un salariu de aproximativ 4.000 euro.

Numirea lui Radu Botez a fost făcută vineri, 12 august, de către Consiliul de Administrație a Ecopiața, consiliu al cărui mandat a fost prelungit recent de către Consiliul Local cu 4 luni, timp în care trebuie organizat concursul pentru un nou CA.