Primaria Iasi este nemultumita de activitatea societatii care administreaza pietele de pe raza municipiului. Primarul Mihai Chirica a declarat ca mare parte din veniturile incasate din chirii merg catre salariile celor din management , fara sa fie efectuate investitii. Problema EcoPiata este cvasicunoscuta dar situatia este tolerata de ani de zile.

Consiliul Local Iasi a votat ieri componenta membrilor Consiliului de Administrație pentru societatea care administreaza pietele din municipiul Iasi. Primarul Iasului s-a declarat nemultumit de activitatea directorului Cristian Stărică. Din declaratiile de venituri, acesta se numără printre directorii din administrația locală cu salariul urias, de aproximativ 4.000 de euro lunar. 

Este aproape imposibil să ai activități în deficit în condițiile în care nu faci nimic altceva ecât să încasezi chirii de pe un domeniu public al munipiului Iași fără să faci investiții. Este aproape imposibil să ajungem acolo. Aceeași situație o aveam cînd discutam despre parcaje. Ei consumau bani, până la urmă parcajele au început să aducă profituri foarte mari”, a declarat Mihai Chirica, primar Iași.

Inițial, primarul ar fi vrut să desființeze societatea însă acest lucru ar fi însemnat ca Primăria să preia cei 70 de angajați.

Sunt total nemulțumit, vă spun sincer. De fiecare dată când intră unul cu oiștea în gard trebuie să apară mama tuturor răniților, adică Primăria să ia pe toți angajații de acolo efectiv să îi facă șefi încontinuare și noi să le plătim salarii încontinuare. Fraților, v-ați primit și pîinea și cuțitul. Hrăniți-vă! Măcar atât. Întrețineți-vă locul vostru de muncă. Nu lăsăm totul să cadă într-o ruină și totul se petrece într-un schimb de mâini întinse către autoritatea locală care parcă desfășurăm activități sociale”, a mai spus edilul.

Marea majoritate a veniturilor încasate de EcoPiața se duce spre salariile directorilor.

Ai libertatea să gândești, să faci management. să te faci productiv. Fă-te. Cine îți stă în cale ? Nu fac eu prețurile la curentul electric dar nici nu pot să stau indiferent la faptul că toate realizările voastre din venituri se duc în salarii, în special salariile celor din management”, a completat Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here