Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca BMW, fabricat în 2011, care avea seria pansonată modificată pentru a nu fi descoperit că este furat.

În data de 14 iulie a.c., în jurul orei 01.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 21 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare specifice Republicii Moldova.
Existând suspiciuni cu privire la seria pansonată a autoturismului, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că seria de şasiu reală a autovehiculului este alta decât cea trecută în documente. Extinzând cercetările cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta figurează ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Germania.
Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a închiriat autoturismul în cauză de la o firmă de închirieri auto şi voia să ajungă în R. Moldova.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi conducere auto cu număr fals, iar autoturismul, în valoare de 70.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetările.