Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a semnat, astăzi, ordinul de începere a lucrărilor de execuție la modernizarea lotului 3 din obiectivul Axa Rutieră Strategică 1 Iași – Suceava. Alături de primarul liberal Gheorghe Hritcu și echipa consilierilor județeni PNL Iași, conducerea Consiliului Județean Iași a făcut un nou pas în vederea realizării unui proiect major pentru infrastructura județeană, așteptat de toată comunitatea ieșeană. Peste 40 de km de drum ce tranzitează comunele Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi și Sirețel vor fi modernizați până la sfârșitul anului 2023, întreagă axă rutieră Iași-Suceava fiind astfel finalizată.
„Știu că ieșenii de pe acest traseu au așteptat foarte mult timp să înceapă lucrările și vrem să le creăm cât mai curând condiții bune pentru a circula în siguranță și confort. Îi urez mult succes constructorului, Asocierea DAROCONSTRUCT – RUTADOR și subcontractanților și îmi doresc să avem o colaborare foarte bună pentru a finaliza cât mai repede și modernizarea acestui lot! Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesibilității și a mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin modernizarea a 167,933 km de drumuri județene din județele Iași si Suceava și conectarea a 22 de unități administrativ-teritoriale urbane si rurale la această rețea trans europeană de transport.” a menționat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.
Chiar dacă termenul de finalizare a lucrărilor pentru lotul 3 este finalul anului 2023, Președintele Costel Alexe își dorește să facă recepția lucrărilor cât mai repede.
Lucrările la loturile 1 și 2 vor fi finalizate în toamna acestui an.