Un copil 14 ani din Vulpaseni a fost lovit de mașina in timp ce traversa strada in fuga. A fost trimisă o ambulanță B1 SAJ cu medic iar victima a fost găsită în stop cardiorespirator. S-a reușit resuscitarea iar ambulanta si-a continuat drumul spre Spitalul din Bârlad.

La intrare în oraș, minorul a intrat in stop cardiorespirator iar asistentul de pe ambulanta efectua din nou manevre de resuscitare. In acel moment, ambulanta a fost lovită de o altă mașină.

In timp ce se întorcea dintr-o misiune ordonată în Tabăra Mobilă pentru Refugiați, plt. adj. Sorin Moisei din cadrul Detașamentului de pompieri Bârlad a fost martorul accidentul produs in intersecția străzilor Republicii și Epureanu.

Până la sosirea altor două ambulanțe SAJ, primul ajutor a fost acordat de inimosul paramedic bârlădean. Astfel, plt.adj. Sorin Moisei i-a pus un guler cervical asistentului medical, l-a imobilizat, după care s-a îndreptat spre adolescentul accidentat și i-a evaluat starea de sănătate.

În acest interval, la fața locului au sosit și celelalte ambulanțe, care au preluat victimele. Paramedicul bârlădean a ajutat la transbordarea pacientului aflat în comă, ulterior acesta fiind transportat la spitalul municipal din localitate.

Victima accidentului din Vulpășeni a fost transportata cu o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) la o unitate medicală din municipiul Iași.

Asistentul de pe ambulanța a suferit o contuzie de coloană vertebrală. A fost și el transportat cu o altă ambulanță la Spitalul Bârlad pentru investigații.