Consilierul local PMP I. T., din comuna ieşeană Ţigănaşi, a fost arestat pentru 30 de zile miercuri, 22 iunie, pentru furt.

Consilierul, administrator al unui magazin din sat, este acuzat că ar fi sustras aproape 1,7 tone de azotat de amoniu de la societatea Agricola 96 SA din localitatea.

In noaptea de luni spre marţi, I. T. a pătruns în incinta fermei agricole, apoi, ajutat de un angajat, a sustras 42 de saci a câte 40 de kilograme fiecare de azotat de amoniu, în valoare de aproximativ 20.000 lei.

Marfa a fost încărcată într-o autoutilitară, dar, la mai puțin de 2 km distanță, maşina a fost oprită în trafic de către un echipaj de poliţie.

La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au depistat în flagrant delict, doi bărbați de 56, respectiv 46 ani care transportau cu o autoutilitară pe DN 24 C, 42 de saci cu azotat de amoniu, folosiți pe post de îngrășământ, a căror proveniență nu a putut fi precizată. Cele două tone de azotat de amoniu au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, iar persoanele au fost conduse la sediul Poliției pentru verificări.Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că în aceeași noapte, cei doi bărbați ar fi sustras bunurile dintr-o societate comercială din comuna Țigănași. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 iunie a.c., aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și introduși în Arestul IPJ Iași.Ulterior, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței, aceasta din urmă dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here