Polițiștii BCCO Iaşi – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului cu droguri de risc și mare risc, fiind efectuate 7 percheziții domiciliare și puse în aplicare 4 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 225 de timbre LSD, precum și diverse cantități de cocaină, ketamină, cannabis, pastile ecstasy și substanțe cu efect psihoactiv, 3 cântare electronice de precizie și 8 grindere.

De asemenea, azi noapte, după ce au fost efectuate cercetări suplimentare și audieri, procurorul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași a dispus măsura reținerii, pentru 24 ore, a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, precum și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, urmând ca acestea să fie prezentate Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă.

Față de o altă persoană, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române, precum și de sprijinul operativ al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași.

De menționat este faptul că persoanele ar fi cunoscute pentru că s-ar fi ocupat cu aprovizionarea cu droguri a mediului studențesc din Iași.