Românii sunt oameni de treabă, aşa ca regulă generală: nici prea harnici, dar nici prea leneşi, nici prea deştepţi, dar nici prea nătângi, nici prea iuţi la fire, dar nici prea calmi. Cu alte cuvinte, nici aşa, nici altminteri. Ei bine, în această seară, românii au dovedit că nepăsarea naște monștri.

În accidentul mortal de la Lețcani, unde un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața, șoferii s-au arătat total neimpresionați de evenimentul rutier. Pe imaginile surprinse de o cameră de bord, atașată la bordul unui autocamion al cărui șofer a coborât primul să ofere ajutor, se observă cum timp de 4 minute, după producerea accidentului, 24 de mașini trec, iar șoferii sunt total dezinteresați să ajute. Niciunul nu oprește să vadă ce se întâmplă, nicidecum să ofere primul ajutor victimelor.

Singurii oameni cu suflet care s-au dovedit îngeri păzitori pentru celelalte două victime din accident, au fost doi tineri, angajații unei firme de tractări. Aceștia au văzut întreaga scenă și au sărit imediat în ajutor. Unul dintre aceștia a încercat să-l scoată și pe tânărul de 18 ani, însă flăcările puternice i-au ars părul de pe mână și o parte din zona capului.

La accidentul rutier a intervenit echipajul de Terapie Intensivă SMURD și un echipaj de la Serviciu de Ambulanță Județean Iași. La locul intervenției au fost găsite trei persoane din același autoturism. Unul dintre ei era decedat, carbonizat, pentru că a fost un accident urmat de explozie și incendiu, iar ceilalți doi au fost preluați: un bărbat de 22 de ani, preluat de echipajul de Terapie Intensivă și o femeie de 21 de ani, preluată de echipajul de ambulanță. Aceștia sunt în Unitatea de Primire Urgențe Pentru pacientul de 22 de ani există un diagnostic de arsură la nivelul hemifaciesului, la nivelul brațului și o suprafață foarte mică și la nivelul piciorului. Apreciem 4% suprafața acestei arsuri. De asemenea, acesta are contuzie cranio-cerebrală, contuzie toracică și abdominală, va efectua examinări imagistice, examinări de laborator, consulturi de specialitate. Este conștient, dar prezintă aceste leziuni multiple. Pacienta de 21 de ani este conștientă și stabilă hemodinamic, cu un traumatism cranio-facial, cu contuzie abdominală și urmează și ea calea investigațiilor, pentru a identifica dacă sunt leziuni care să necesite internare într-una din clinicile de specialitate. Pacientul de 22 de ani va fi trimis și la consult neurochirurgical în Clinica de Neurochirurgie”, a transmis prof.dr.Diana Cimpoeșu.