Un bărbat din Suceava s-a hotărât să plece la război, după ce a băut câteva pahare și s-a certat și cu soția. Acesta a ajuns în Vama Siret cu mașina, iar odată oprit de polițiști, a început să se destăinuie.

Supărat pe soție și orbit de aburii alcoolului, un sucevean a ajuns în Vama Siret cu intenția de a trece frontiera în Ucraina pentru a se înrola în armată. Puțin derutat, bărbatul a fost oprit de polițiști, unde și-a povestit oful. În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că suceveanul, nu deține permis de conducere și se află și sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cum dorința de a merge la război, ardea puternic în sufletul omului, bărbatul i-a întrebat pe polițiști dacă poate merge pe front după proba de sânge, iar ulterior va reveni. Din păcate pentru el, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.