Tragedia cumplita din aceasta dimineata care a indoliat 7 familii reprezinta cea mai mare catastrofa rutiera la nivelul judetului Iasi din ultimii 13 ani.

In 14 august 2009, un microbuz care efectua curse de transport persoane pe ruta Iasi – Scanteia a fost lovit in plin, la o trecere peste calea ferata, de un tren privat, iar 14 persoane aflate in autovehicul au decedat in urma impactului si doua au fost ranite. Potrivit anchetatorilor, soferul microbuzului in care se aflau 16 persoane a incercat sa traverseze fara sa fie atent la semnalele acustice si la culoarea rosie a semaforului.

Justitia a stabilit ca administratorii firmei care efectua transportul de persoane nu aveau documente legale. Acestia au fost condamnati la 3 ani de inchisoare cu executare.

In accidentul de astazi au murit un sofer din Dumesti si 6 muncitori din comuna Bals care lucrau in constructii si se indreptau spre Iasi.

Pe paginile de socializare, oamenii sunt revoltati pe fondul lipsei de infrastructura. Pe drumul european ce leaga Iasul de Targu Frumos, circula camioane, autoturisme si chiar carute iar valorile de trafic sunt crescute implicit si numarul de accidente.