Băiețelul de numai 2 anișori care a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani, acum 12 zile, a fost declarat decedat, aseară. Micuțul nu a avut deloc activitate cerebrală, după spusele medicilor ieșeni. Părinții au fost lăsați să-și ia rămas bun de fiul lor și au fost de acord să doneze organele micuțului.

„Pacientul în vârstă de 2 ani, transferat de la Botoșani cu traumatism cranio-cerebral sever în cădere de la înălțime a fost declarat în cursul zilei de ieri spre seară, în jurul orei 22.00, în moarte cerebrală. Părinții copilului au făcut un gest extraordinar și au fost de acord să doneze organele copilului lor. În această dimineață, s-au recoltat rinichii, ficatul și cordul. Un eveniment neplăcut, dar care, datorită acestor părinți, a dat o șansă altor copii. Au fost lăsați să-și ia rămas bun de la copilul lor. Au avut puterea să facă acest lucru, fiind conștienți că fiul lor nu mai are nicio șansă. Din punct de vedere neurologic, activitatea cerebrală era zero, absentă”, a declarat Dr. Alina Belu, managerul spitalului „Sf. Maria” din Iași.

Cordul și ficatul băiețelului au ajuns în Germania.

„În cursul nopții de duminică spre luni, a avut loc o prelevare de la un donator pediatric de 2 ani, de la care s-au prelevat ficatul, cordul, rinichii și corneea. Întrucât nu am avut primitori atât de mici în țară, au venit cei de la Eurotransplant și au prelevat cordul și ficatul, acestea fiind preluate în Germania”, a declarat Dr. Raluca Neagu, coordonator transplant.

Reamintim faptul că băiețelul s-a prăbușit miercuri, 9 februarie de la etajul trei al unui bloc din Botoșani. Acesta s-a urcat pe pervazul geamului și s-a sprijinit în plasa de insecte, care s-a desprins ulterior. Micul băiețel a căzut aproximativ 6 metri în gol.

Potrivit ISU, în momentul incidentului, în apartament se mai aflau trei adulți.

„Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-a urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime”, au anunțat atunci pompierii.