La data de 26.01.2022, în jurul orelor 12.55, Poliţia oraşului Siret a fost sesizată de asp. Rîpan Dumitru, despre faptul că pe DJ291A, în apropierea sediului Postului de Poliţie Calafindeşti, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu avarierea autospecialei de poliţie.
Echipa operativă constituită s-a deplasat la faţa locului unde a constatat următoarele:
Asp. Rîpan Dumitru se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi a parcat autospeciala de poliţie marca Dacia Logan, în apropierea școlii, pe partea stângă a DJ291A în afara părţii carosabile, el asigurând fluidizarea ieșirii elevilor de la ore.
În jurul orelor 12.50 numitul Herman Vasile de 41 ani, din satul Calafindeşti, conducea autoutilitara marca Ford Transit, pe DJ291A în direcţia Siret către Şerbăuţi. La un moment dat pe fondul neatenţiei a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie, provocând avarii.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest. În urma testării rezultatul a fost de 0,94mg/l alcool pur în aerul expirat pentru Herman Vasile şi negativ pentru asp Rîpan Dumitru.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.