Studentul marocan, ce este acuzat că și-a ucis colegii de facultate, va mai sta 30 de zile după gratii. Hotărârea a venit astăzi, după ce suspectul a fost prezentat în fața instanței. Marocanul Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în dubla crimă din Moara de Vânt a fost adus în această dimineață la Tribunalul Iași.

Anchetatorii ieșeni au cerut prelungirea arestării preventive cu încă 30 zile.  Reamintim faptul că Ioana Vanesa Burlacu și prietenul ei, Youssef Ajniyah, au fost găsiți fără suflare într-o vilă din Moara de Vânt. În cursul nopţii de 11 spre 12 decembrie 2021, procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost informat că au fost găsite două cadavre într-un imobil din Iaşi. Imobilul era închiriat de Youssef Ajniyah pentru a locui cu iubita sa, din comuna Miroslava.

După ce au întocmit un cerc de suspecți, Ahmed Sami El Bourkadi a fost dat în urmărire generală, studentul marocan plecând împreuna cu iubita în Italia. Acesta a fost prins în Roma și a fost extrădat. În continuare, probele anchetatorilor îl incriminează pe acesta, dar cazul este departe de a fi rezolvat.

DOSAR NR. 353/99/2022 DISPUNE Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în dosarul nr. 983/P/2021 şi în consecință: În baza dispozițiilor art. 236 raportat la art. 202 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, prelungește măsura arestării preventive a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. f Cod penal (în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 21.01.2022 și până la 19.02.2022, inclusiv. În baza dispozițiilor art. 275 alin. 3 Cod procedura penală, cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la de la comunicare ( pentru inculpat în traducere autorizată în limba franceză). Cercetată în camera de consiliu şi pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părţilor prin intermediul instanței astăzi, 14.01.2022 ora 17.

JUDECĂTOR DE DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI, A.N.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here