Un ieșean a ajuns, în noaptea dintre ani, la Institutul de Psihiatrie „Socola”, după ce a suferit un traumatism cranio-facial căzând în timp ce își urmărea soția cu toporul.

Un bărbat de 40 de ani din Ciurea a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Pe fondul consumului de alcool, acesta a dezvoltat o psihoză etanolică și, în timp ce își urmărea soția cu toporul, a căzut și a făcut un traumatism cranio-facial. Potrivit medicilor, bărbatul a fost încătușat de poliție, evaluat de medici și dirijat apoi pentru internare spre Spitalul de Psihiatrie „Socola”.

La data de 01 Ianuarie 2022, în jurul orei 00.30, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au fost sesizați de către o femeie despre faptul că soțul său, aflat în stare de ebrietate, provoacă scandal. La vederea echipajului de poliție sosit la fața locului, bărbatul a fugit într-o direcție necunoscută. Polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu. La aceeași dată, în jurul orei 01.30, polițiștii au fost sesizați de către aceeași femeie, despre faptul că soțul său se află în fața locuinței și provoacă scandal. Polițiștii au imobilizat bărbatul și l-au condus la o unitate medicală. În cadrul intervenției a fost folosit spray iritant lacrimogen. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare. De asemenea, bărbatul a fost sancționat conform Legii nr. 61/1991,”  au transmis reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi