Majoritatea școlilor au optat ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, de două ori pe săptămână.

În ceea ce privește comunicarea rezultatelor, nu este o decizie unitară, fiecare școala decide cum să facă. Astfel, unele școli vor să afle rezultatul doar dacă este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori. Pentru că testarea nu e obligatorie, unii părinți au ales să nu o facă, iar pe internet, au început să fie deja comercializate aceste kituri cu teste pe baza de salivă.

În unele școli testarea se va face în clasă,  dar cele mai multe școli au decis ca elevii să se testeze acasă astfel că adultul care supraveghează procedura trebuie să se asigure că testul este folosit corect.

Testarea se bazează pe buna-credință a părinților. Dar cine garantează că un părinte trimite rezultatul corect al testului? La această întrebare autoritățile spun că fac apel la responsabilitatea părinților, să se asigure că elevii se testează de două ori pe săptămână și să comunice rezultatul întocmai.

sursă: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here