După crima cu sânge rece de la finalul săptămânii trecute, în care doi studenți și-au pierdut viața, o nouă tragedie lovește județul Iași. Din informațiile primite se pare că ar fi vorba despre un jaf care s-ar fi terminat prost. O femeie în vârstă de 62 de ani, pensionară, l-ar fi surprins chiar pe vecinul ei, un bărbat în vârstă de 48 de ani, cum încerca să-i sustragă mai multe bunuri din locuință. Acesta din urmă, a început să-și lovească victima cu pumnii, împingând-o până în bucătărie de unde a luat un cuțit și i-a aplicat mai multe lovituri acesteia, inclusiv în zona gâtului. Imediat după faptă, bărbatul a fugit, dar a fost prins de polițiști și dus la audieri.

„În seara zilei de 18 decembrie 2021, în jurul orei 19:30, inculpatul în vârstă de 48 de ani a intrat fără drept în curtea locuinţei victimei de 62 de ani, din oraşul Podu Iloaiei, cu scopul de sustrage bunuri. În curtea casei, acesta a surprins victima, pe care a început să o lovească cu pumnii şi să o împingă în bucătăria imobilului. De aici, inculpatul a luat un cuţit şi i-a aplicat victimei mai multe lovituri, inclusiv la nivelul gâtului”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat astăzi, 20 decembrie 2021, în faţa judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de tâlhărie calificată şi omor.

„După suprimarea vieţii victimei, inculpatul a sustras din locuinţă bani şi un telefon mobil. Inculpatul a fost depistat pe raza municipiului Iaşi şi a fost reţinut pentru 24 de ore. El urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de tâlhărie calificată şi omor”, a mai declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Vom reveni cu detalii!