Doi bărbaţi trecuţi bine şi de-a doua tinereţe, P.I  în vârstă de 66 de ani, celălalt S.G de 58 de ani s-au asociat într-o afacere care, pe moment, s-a dovedit destul de profitabilă. Au deschis un bordel în locuinţa unuia dintre ei, în Ţibana. Pentru început, doar două angajate din zonă, o fată de 17 ani, cealaltă, un pic mai mare, 19 ani. Fiind prea riscant să dea anunţuri de mică publicitate, cei doi au ales să-şi facă loc pe piaţă practicând preţuri de dumping. Un bordel low-cost, în care o partidă de sex făcut în viteză costa doar 20 lei. Tarifele pentru cei mai mofturoşi, care doreau şi fantezii, nu urcau mai mult de 100 lei. În timp, clientela stabilimentului din casa pensionarului s-a tot mărit. Asociatul său, fiind consilier local în Ţibăneşti, se ocupa de promovarea bordelului.

Dar dezvoltarea afacerii s-a întors împotriva vârstnicilor proxeneţi asemeni unui bumerang. Zvonurile despre casa de toleranţă de la ţară au ajuns şi la urechile poliţiştilor. Astfel, în cursul zilei de 11 noiembrie, lucrători ai Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi au efectuat patru percheziţii domiciliare, strângând destule probe pentru a-i putea reţine pe cei doi „întreprinzători”.

La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi au efectuat patru percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxentism.Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în cursul lunii iulie 2021, doi bărbaţi de 58, respectiv 66 de ani le-ar fi înlesnit mai multor tinere activitatea de practicare a prostituţiei, obţinând astfel foloase patrimoniale.În urma percheziţiilor, cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptelor au fost conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi”,   au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

La data de 12 noiembrie, acestia au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi cu propuneri legale, iar judecatorii au decis ca cei doi barbati sa fie judecati in stare de arest preventiv, astfel, acestia au primit 30 de zile de arest.