Persoanele care au centrale termice primesc o nouă lovitură. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Tánczos Barna. Potrivit acestuia, cea mai mare parte a poluării din România se datorează traficului, dar și încălzirii în contextul în care există foarte multe centrale individuale.

În acest context, ministrul propune interzicerea instalării de centrale individuale pentru construcţiile noi, în lupta împotriva poluării.

“Aerul poluat va fi poluat din cauza traficului, din cauza încălzirii, foarte multe centrale individuale – este o situaţie de fapt – nu poţi să te duci în trecut să le scoţi din apartamente, dar măcar pentru blocurile noi. Trebuie să interzicem să fie instalate centrale individuale pentru construcţiile noi, să începem de undeva”, a mai transmis Tánczos Barna.

Totodată, el a mai vorbit și despre un alt factor al poluării, mai exact arderea deșeurilor. În acest sens, el susține că în zonele unde au fost semnalate arderi ale deşeurilor, din apropierea Capitalei, vor fi patrule ale poliţiştilor şi reprezentanţilor Gărzii de Mediu.

Pe de altă parte, ministrul susține că traficul este principala sursă a poluării din Bucureşti, iar acest lucru este demonstrat și de măsurătoriile șiințifice ale compușilor chimici.

sursă: capital.ro