Viata este o calatorie cu dificultati mai mari sau mai mici. De aceea astazi am ajuns in comuna Ciortesti, pentru a va prezenta o comunitate prospera si in plina dezvoltare. Alina Apostol, primarul acestei comune a fost gazda noastra si ne-a prezentat ultimele proiecte de infrastructura.

După cum se spune, omul sfințește locul, primarul comunei Ciortești, Alina Apostol muncește permanent pentru funcționarea normală a oamenilor. Noile realizări din comună sunt suținute atât din invetiții prin CNI, cât și fonduri europene. Momentan se lucrează la ridicarea unei noi primării unde vor lucra 28 de persoane. Termenul de execuție este 12 luni, iar valoarea investiției este de aproximativ 1 milion de euro prin finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Ne bucurăm să avem haine noi în primul rând, ne bucurăm să avem haine noi în toate zonele de investiții de pe raza comunei noastre. Suntem întradevăr în fața unui sediu nou de primărie, un sediu dorit de noi pentru că este o carte de vizită pentru comunitatea pe care o reprezint. Sediul de primărie este primul impact al cetățeanului și al personalului din exterior cu comunitatea noastră. Ne-am dorit să fie un proiect frumos arhitectural, avem ocloane avem un stil neoromânesc, brâncovenesc. Sper eu ca până în toamna anului viitor să ne putem și muta.

O altă investiție abia finalizată este Căminul Cultural din comună, unde cetățenii pot participa la activități artistice, culturale și pot să împrumute cărți de la bibliotecă.

Alina Apostol, primar comuna Ciortești

Avem un Cămin Cultural la Ciortești reabilitat și extins pe fonduri europene. Am încercat să atac orice linie de finanțare pentru a absorbi bani cât mai muți în comuna Ciortești. Avem un Cămin cu o valoare de investiție undeva de 400.000 de euro finalizată anul acesta. Căminul Cultural are 90 de locuri. Pe lângă faptul că putem desfășura activități artistice și culturale în sala amare, la etaj urmează să inaugurăm și biblioteca comunei Ciortești, un loc unde copiii pot să își aleagă cele mai frumoase povești.

Comuna Ciortești are proiecte dezvoltate la standarde europene. Acestea nu sunt singurele din comună, dar reprezintă un exemplu pozitiv despre oameni și comunități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here