Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că săptămâna viitoare aflăm dacă suntem pe platou în privința infectărilor cu SARS-CoV-2, dar nu avem garanția că acesta este ultimul val al pandemiei de coronavirus.

Dr. Raed Arafat susține că valul 4 al pandemiei de coronavirus va mai dura, iar când vom ajunge la un platou nu vom asista la o scădere rapidă.

„O să începem să avem o scădere lentă după platou. Întrebarea este dacă am ajuns la platou, că în ultimele 2 – 3 zile am văzut că suntem. Eram la 18.000, acum suntem la 16 – 15.000. Oare cât ține platoul ăsta? Dacă e platou, dacă nu ne trezim din nou cu o creștere. Și dacă ține platoul ăsta în următoarele zile, când începe să scadă și cu ce viteză? Clar că măsurile cu masca, mai ales și celelalte poate vor ajuta la o scădere mai rapidă, dar nici asta nu va fi una spectaculoasă, de pe o zi pe alta să scadă cu câte 1.000. S-ar putea să ne trezim că o ducem așa până prin mijlocul lunii noiembrie, sfârșitul lunii noiembrie, să vedem că încă luptăm cu acest val până ajungem la o situație controlabilă. Depinde foarte mult de noi, din nou. (…) Cu cât se vaccinează mai mult, cu atât șansa să controlăm situația este mai bună și șansa să prevenim alt val mai târziu, prin ianuarie – februarie, este mai mare”, a declarat, vineri seară, Raed Arafat.

Potrivit șefului DSU, la mijlocul săptămânii viitoare, „ne vom da seama care sunt creșterile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here