Publicația „Recorder” susține, într-o postare pe pagina de Facebook, că există informații „pe surse” potrivit cărora Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației „Clanul Marelui Alb” și a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în materialul Recorder.

Jurnaliștii nu oferă alte detalii despre faptele penale care ar fi vizate de presupusa anchetă a DNA. Până la ora publicării acestui articol, DNA nu a confirmat  sau infirmat informația.

Jurnaliștii Recorder nu se limitează la această informație, ci lansează acuzații la adresa Bisericii, susținând că demisiile unor persoane care fac obiectul reportajului „Clanul Marelui Alb” reprezintă de fapt o încercare minimalizare a implicării Patriarhului Daniel.

„De asemenea, doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București. Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici. Vom reveni pe acest subiect”, se arată în postarea Recorder.

Reportajul Recorder, AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here