Primăria Municipiului Iași, prin Serviciul Administrare Parcări, va achiziționa un sistem de notificare prin SMS care va permite informarea deținătorilor de contracte de închiriere a locurilor de parcare de reședință privind debitele de plată, eventuale modificări ale valorii minime a chiriei, emiterea unor acte adiționale etc. Suma maximă disponibilă pentru această achiziție este de 12.500 lei, fără TVA.

Sistemul constă în tot atâția senzori wireless montați în parcările publice și stații de interconectare a echipamentelor (gateway). De asemenea, sistemul include o aplicație de server pentru gestionarea locurilor de parcare, care integrează informații de la toate tipurile de sisteme de detecție a stării locurilor de parcare utilizate și permite analizarea și gestionarea tuturor datelor în timp real. Aplicația permite aplicarea de tarife orare diferențiate.

Totodată, aplicația afișează harta locurilor de parcare în timp real și permite conducătorilor auto să vadă unde sunt locurile de parcare disponibile, oferindu-le și o funcție de navigare spre acestea. Astfel, conducătorul auto își va putea optimiza traseul, implicit consumul de combustibil, câștigând timp și protejând mediul.

Plata locurilor de parcare se poate face prin aplicație, prin SMS la numărul 7442 sau prin parcometrele amplasate în zonele senzorilor. Totodată, plata la parcometre este integrată în aplicație pentru o mai bună verificare a achitării taxei de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here