Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani au descoperit în cadrul unei acţiuni specifice, la malul râului Prut, pe direcția localității de frontierăTeioasa, peste 6.000 de pachete de țigări de contrabandă.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul unei misiuni specifice poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani-I.T.P.F. Iași,au observat la malul râului Prut, pe direcţia localității Teioasa,mai multe persoane care nu-și justificau prezența în zonă.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au supus şi au fugit. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului împădurit și a întunericului, acestea au fugit spre râul Prut.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma cercetării amănunțite a zonei, colegii noștri au descoperitla malul râului Prut patru colete.La inventarierea conținutului coletelor, s-a stabilit că acestea conțin cantitatea totală de 6.150de pachete de țigări, fără timbru de acciză.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 86.100 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here