Vineri, la Primăria Iași, a avut loc o conferință de presă în care a fost anunțată reînființarea formației de rugby XV la CS Politehnica Iasi, ce va fi pregătită de antrenorii Mihai Stuparu și Ioan Iftode. Au fost prezenți mai toți componenții lotului, îmbrăcați în tricourile de joc, mulți dintre ei fiind medaliați cu bronz la sfârșitul săptămânii trecute în Campionatul Național de rugby VII.

„Cu sprijinul Primăriei vom clădi o echipă formată din localnici și din zona Moldovei. Avem rugbiști ieșeni și moldoveni peste tot în țară. Punând toți umărul putem face o formație foarte bună la Iași. Echipa medaliată cu bronz la rugby VII a fost susținută doar de CS Politehnica Iasi”, a spus Cornel Ghenea, președintele Asociației Județene de Rugby Iași, membru în Biroul Federal al Federației Române de Rugby.

„Am virat o primă sumă, de 150.000 de lei, pentru echipa de rugby XV, nu mai am nemulțumiri legate de CS Politehnica Iasi. Vom extinde, așa cum am promis, vestiarul de la Stadionul «Tepro», gazonul arată bine. Sportul trebuie să rămână o cămașă albă, nepătată de tot felul de interese”, a spus Mihai Chirica, primarul Iașului.

„Vom definitiva și la Consiliul Județean ghidul de finanțare a activității sportive, iar din 2022 se vor regăsi în buget sume pentru sport, inclusiv pentru echipa de rugby XV. Îi mulțumesc domnului primar pentru deschiderea manifestată pentru reînființarea formației de rugby XV”, a declarat Marius Dangă, vicepreședinte la Consiliul Județean Iași.

„Sunt de doisprezece ani observator la FRR, pot fi util echipei privind latura organizatorică”, a afirmat Gheorghe Pleșcan, președintele secției de rugby de la CS Politehnica Iasi.

„Mulțumesc Primăriei Iași și primarului Mihai Chirica pentru că a îngropat securea războiului! Noi ne-am văzut de treabă la club, am reorganizat echipele. Politica noastră este să ne bazăm pe tineri ieșeni și cu ei vom defila, sperăm și cu sprijinul comunității. Avem mulți sportivi valoroși care însă nu pot face performanță cu bani puțini, dar măcar unul sau doi dintre ei, dacă vor beneficia de o susținere corespunzătoare, ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice din 2024 sau din 2028”, a afirmat Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iasi.

CS Politehnica Iasi va evolua în Divizia Națională de Seniori, din returul acestei ediții, a cărui primă etapă, a X-a, este programată sâmbătă. Echipa ieseana va disputa toate partidele în deplasare (prima fiind pe 25 septembrie, la Suceava), fără să puncteze în clasament și va juca în compania formației care nu va evolua în etapa respectivă sau la o dată de comun acord stabilită cu adversara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here