Un accident aparent banal, petrecut în Lugoj, scoate la iveală o adevărată „telenovelă” al cărei personaj principal este un polițist care s-a urcat băut la volan. Colegii lui sunt acuzați că au încercat să-l scape, așa că la IPJ Timiș este în derulare o anchetă.

În seara de 3 iulie, pe splaiul 1 Decembrie 1918 din Lugoj, a avut loc un accident în care a fost rănit un om și au fost avariate trei mașini. „În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul aflat în fața sa, condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, ulterior acesta intrând în coliziune cu autoturismul aflat în fața sa, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani. În urma impactului a rezultat rănirea bărbatului în vârstă de 41 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, transmiteau cei de la IPJ, chiar în seara respectivă. Potrivit aceleiași surse, nimeni nu a fugit de la locul accidentului, iar șoferii au fost testați cu etilotestul.

Ofițerul de poliție avea alcoolemie 0,19 mg/l

Și totuși, un martor care s-a aflat în zonă a explicat, pentru tion.ro, că polițistul ar fi fost ajutat să „dispară”, imediat după accident, chiar de către colegii lui. Informațiile au fost confirmate ulterior, oficial, de IPJ Timiș.

Cu privire la evenimentul rutier petrecut în data de 3 iulie 2021 în Lugoj, în care un ofițer de poliție a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu o victimă, vă comunicăm faptul că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Precizăm faptul că au fost testați la sediul poliției toți conducătorii auto, rezultând o valoare de 0,19 mg/l în cazul ofițerului de poliție, acestuia fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, totodată a fost condus și la o unitate spitalicească pentru a-i fi prelevate două probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, spun reprezentanții inspectoratului de poliție

Polițistul este acuzat și de părăsirea locului accidentului. „În urma cercetărilor efectuate și analizării materialului probator de către procurorul de caz, vă comunicăm că au fost extinse cercetările și cu privire la săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Până în prezent, polițistul nu a mai fost implicat în accidente rutiere și nu are alte abateri”, precizează aceeași sursă.

Biroul Control Intern al IPJ Timiș face, de asemenea, verificări „cu privire la comportamentul ofițerului, cât și cu privire la modul de acțiune al polițiștilor care au intervenit la eveniment”.