Cei trei vasluieni acuzaţi de tâlhărie, care au pătruns într-o locuinţă din cartierul ieşean Bucium şi i-au bătut pe proprietari pentru a-i determina să le dea banii, au fost arestaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei trei au fost aduşi la Iaşi, după ce au fost reţinuţi vineri, în urma unor descinderi ale poliţiei la domiciliul acestora.

Cei trei bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispus prezentarea în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost admisă, instanţa emiţând mandate de arestare pe numele acestora. Bărbaţii au fost reintroduşi în Arestul IPJ Iaşi„, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vâjiac.

Cei trei au fost reţinuţi în urma unor descinderi efectuate în judeţul Vaslui, în cursul zilei de vineri, de Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi. Doi dintre cei trei vasluieni sunt acuzaţi de tâlhărie calificată, iar cel de-al treilea, de complicitate la comiterea acestei fapte.

Potrivit anchetatorilor, pe 13 iulie, aproape de miezul nopţii, trei persoane au intrat prin efracţie în casa unei familii din Bucium. Casa era izolată, accesul fiind posibil fie pe jos, fie cu maşini de teren. În momentul în care au pătruns în locuinţă, cei trei aveau feţele acoperite cu cagule, pentru a nu fi recunoscuţi.

Locatarii au fost ameninţaţi cu cuţitele, pentru a le da toţi banii. Proprietarul imobilului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a fost bătut cu bâtele şi tăiat cu un cuţit, iar soţia sa s-a ales cu răni uşoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here