Primăria Municipiului Iași va face reparații capitale ale infrastructurii pasajului suprateran Socola. Lucrările, care sunt estimate la 18 luni, vor include reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), a gabaritului și a clasei de încărcare.

Soluția aleasă de reprezentanții municipalității va asigura o durată viitoare de exploatare a pasajului de minim 100 de ani, în condiții de siguranță și confort pentru circulația rutieră, a tramvaielor și a pietonilor pe și sub pasaj.

Valoarea totală estimată a lucrărilor la pasajul Socola este de 38.012.156,12 lei, inclusiv TVA, actualizarea acesteia urmând fi dezbătută în ședința Consiliului Local de vineri, 23 iulie.

Pasajul a fost construit în anul 1960 de Antrepriza Construcții Montaj nr. 2 – Brigada Iași în baza unui proiect tehnic întocmit de Institutul Județean de Proiectare Iași. Construcția are o lungime de 450,70 metri. Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 metri pătrați, iar cea a trotuarelor modernizate de 1.750 metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here